lauantai 26. lokakuuta 2013

Lokakuun lankoja ja joululahjoja

Perjantaina työviikon päätteeksi oli pakottava tarve lähteä vierailemaan Lielahden lankamaailmassa.

Mikä ihme sitten aiheuttaa  pakottavan tarpeen saada lisää lankaa, kun kaapit ja laatikot pursuilevat entisiäkin? No tietenkin se, että juuri sellaista lankaa, jota tarvitsen erääseen tiettyyn työhon, ei omista varastoista kaivamallakaan löytynyt. Joulua silmällä pitäen olen aloittanut virkkaamaan  työnimellä "Voima" kulkevaa peittoa mummolleni pakettiin. Siinä olen käyttänyt kaikkia mahdollisia varastoista löytyviä punaisia, valkoisia ja harmaita villasekoitelankoja, joiden ohjeessa kerrotaan puikkokooksi 4 ja tiheys on suunnilleen 20s ja 25krs/10cm x 10cm. Näistä langoista olen virkannut 5:n koukulla tilkkuja, jotka olisi tarkoitus yhdistää luonnonvalkoisella langalla peitoksi. Tässä pieni maistiainen tulevasta peitosta:



Tästä työstä siis uupui tuo valkoinen yhdistämislanka sekä lisää erilaisia punaisia lankoja ja näitä sitten lähdettiin metsästämään. Ja millaisen saaliin kanssa sitten kotiin tultiinkaan?


Kolmea erilaista punaista Gjestalin Jannea, 100g kutakin väriä. Luonnonvalkoista Gjestalin Jannea 400g. Bonuksena mukaan tarttui Vikingin Villeä, joululahjoja varten nämäkin. Tasan 1000g siis kasvoi lankavarasto, nyt ei muuta kuin puikot viuhumaan, jotta varasto saadaan pienemmäksi ennen marraskuun Tampereen kädentaidon messuja. Parin vuoden messukokemuksella tiedän, että sieltä ei ilman lankoja pois pääse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti