maanantai 31. maaliskuuta 2014

Mielialasukat

Tässä oli taas projekti sarjassa "kun kaikki muutkin".

Lanka: varsi Novita Nalle Talvi (872), terä Gjestal Maija (203)
Puikot: 3,5 mm
Ohje: mielialasukka
Koko: 37-38
Langan kulutus: n. 75g
 
Monessa blogissa tämä malli on tullut viime aikoina vastaan. Ihanan helpot neuloa ja näihin saa mukavasti kulutettua raitalankojen jämäkeriä. Malli pääsee varmasti puikoille uudemmankin kerran.

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Tuskainen taival

Tarvitsin taas jotain helppoa neulottavaa ja siitä syystä sukkien malliksi valitsin perinteisen piirakkasukan. Joku tämän langan ja mallin yhdistämisessä kuitenkin tökki niin, että meinasin jo moneen kertaan luovuttaa. Lanka oli mukava neuloa ja malli tuttu ja turvallinen, mutta... Onneksi ovat vihdoin valmiit ja voi siirtyä seuraavaan työhön.
Lanka: Regia 4-ply Racing Color (8893)
Puikot: 3 mm
Ohje: piirakkasukka
Koko: 37-38
Silmukoita:57
Langan kulutus: n. 65g
 
Kuvaan pääsi myös laadunvalvoja työssään.

Pientä piristystä

Pieni muistaminen ystävälle; bambuinen tiskirätti saippuan kera. Toivottavasti tuo keväistä mieltä.

Lanka: Hjertegarn Blend Bamboo (1361)
Puikot: 4,0mm
Ohje: oma
Langan kulutus: 25g

Tapahtui eräänä päivänä...

...että ostin kauppareissulla Kotilieden käsityöekstran ja tähänhän se sitten johti:
Lanka: Drops Karisma (04)
Puikot: 3,5mm ja 4,0mm
Ohje: Kotiliesi käsityöextra
Langan kulutus: 450g
 
Heti lehden ensiselailulla liivimalli jäi mieleen, eikä vähiten upean, keltaisen värinsä vuoksi. Muutaman päivän päästä oli kaiveltava lankavarastoja ja laitettava oma liivi puikoille. Varastosta löytyi Dropsin Karismaa 600g, jonka päättelin riittävän helposti tähän työhön. 
 
Etu- ja takakappaleet valmistuivatkin nopeasti, kauluksen kanssa alkoi tulla loppuvaiheessa jo pieni tuska, mutta valmistuihan sekin lopulta. Kauluksesta tuli vielä pari senttiä pidempi kuin ohjeessa.
 
Tykkään kyllä tästä, vaikka kuvassa näkyy ennemminkin kyllästynyt irvistys kuin hymy. Alkoi tulla kiirus lähteä viettämään likkojen lauantaita ja halusin kuitenkin kuvat ennen liivin ensimmäistä käyttökertaa. Kiitokset kuvaajan kärsivällisyydelle, saatiin edes muutama julkaisukelpoinen otos.
 

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Keväthuivi

Eiliseen tyttöjeniltaan oli pakko saada pukea uusi keväthuivini, vaikka talvi päättikin tulla takaisin. Päättely ja kuvaus jäivät viimetinkaan, tässä muutama pikaräpsäys huivista.
 Lanka: Sirdar Ella (0007)
Puikot: 5 mm bambu
Ohje: pitsimalli ohjeesta Java Summer Scarf (Johanna ShiM)
Silmukoita:olisikohan ollut 63
Langan kulutus: 150g

Pitsineule näyttää molemmilta puolilta kauniilta. Sehän on tuubihuivissa erittäin hyvä asia, ainakin itselläni huivit ovat aina niin kiemuralla, että kumpaakin puolta on varmasti näkyvissä.
Neule oikealta puolelta
Neule nurjalta puolelta
Kuvissa hieman huonosti näkyy langassa oleva hopeinen säie, jota oli ainakin tähän tarkoitukseen juuri sopivasti. Yhden illan testin perusteella huivi oli mukava käyttää, pehmoinen ja sopivan lämmin.

Nyt saa kevät tulla.

perjantai 14. maaliskuuta 2014

Pienelle prinsessalle

Säätiedotukset lupailivat viikonlopuksi lunta ja pakkasta, joten pienille sukille varmaan löytyy vielä käyttöä tänä keväänä. Työkaveri sai nämä kotiinviemisiksi tänään.

Lanka: Gjestalin Baby Ull (806)
Puikot: 3 mm
Ohje: junasukka
Koko: vauva
Silmukoita:40
Langan kulutus: n.30g
 
Ulkona puhaltaa hurja tuuli ja samanlaista on luvattu koko viikonlopulle. Nyt olisi hyvää aikaa laittaa puikot sauhuamaan, kun ulkoilukelit eivät ehkä ole parhaimmillaan. Huomista tyttöjeniltaa lukuunottamatta mitään suunnitelmiakaan ei seuraaville parille päivälle ole, joten katsotaan, josko jotain töitä vaikka valmistuisi.

Ihanaa viikonloppua!

tiistai 11. maaliskuuta 2014

Tallinnan tuliaisia

Iso kiitos ihanalle ystävälle näistä Tallinnan tuliaisista.

Addin virkkuukoukkuja (koot 4, 4,5 ja 5), Addin pitsipuikot (koko 5, 120cm), Ponyn puikot (koko 4) ja Ponyn sukkapuikot (koko 2,5).
Eikä puikkoja ilman lankaa, 400g ihanan keväistä Madame Tricoten Angora Goldia (507).
Jotain kivaa teen näistä langoista ihan itselle. Tarkkaa suunnitelmaa ei vielä ole, mutta eiköhän se tässä muotoudu pikkuhiljaa.

keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Kolme päivää koulussa

Ja tällaista siellä sitten tuli tehtyä:


Tauoilla tosin vaan, siksi palasia ei kovin montaa ole. Vielä ei ole mitään käsitystä, mikä näiden palasten lopullinen muoto on, mutta virkkaustyöt ovat paljon mukavampia matkatöitä ja siksi valikoituivat mukaan. Sattui vielä olemaan puuvillaisia vanhoja lankakeriä, niin josko saisi nämä palaset johonkin hyötykäyttöön. Lankoja on vielä jäljellä, eli lisää palasia on tiedossa. Palasten malli löytyy Claire Cromptonin kirjasta Virkkaa kukkia, neliöitä ja reunapitsejä.

Rankan opiskelun jälkeen sitä kaipasi hieman piristystä ja sain onneksi helposti houkuteltua luokkakaverin lähtemään koulun jälkeen vielä Wetterhoffille. Mukaan tarttui muutama kerä lohtulankaa, näille suunnitelmat ovat jo valmiina. Sirdarin Ella (0007) pääsee tällä viikolla puikoille ja toivottavasti muotoutuu keväiseksi tuubihuiviksi. Gjestalin Baby Ullista (806) pitäisi lähipäivinä valmistua pienen prinsessan junasukat. Tästä siis 200g:n lisäys lankavarastoon.